Parcours

Zwemparcours:

In zee wordt parallel aan het strand tussen twee boeien die op een afstand van 500 meter liggen gezwommen. De gehele afstand legt dit twee keer af en loopt dus na de eerste zwemactie over het strand terug naar de eerste boei om voor de tweede keer de 500m af te leggen.

Mocht de stroming het toelaten en er heen en weer gezwommen kunnen worden, dan wordt de afstand tussen de boeien naar 250m verkleind en zwemt de halve afstand één keer heen en weer en de hele afstand twee keer. De zwemmers komen dan aan de zijde van de eerste boei ook weer het water uit. Of deze variant gezwommen zal worden, zal bij de instructie aangegeven worden.

Loopparcours:

Dit onderdeel begint bij het wisselpunt op het strand ter hoogte van strandpaviljoen De Sport. Via het strand loop je naar het paardenpad (richting Scheveningen). Via het paardenpad gaat de route omhoog de duinen in. Vanaf de drankpost in de duinen, vervolg je de route rond het meer.

Halve afstand: 5km = 1 ronde om het meer

Hele afstand: 10km = 3 ronden om het meer

De weg naar de finish is omgekeerd aan die vanaf het wisselpunt: via het paardenpad, het strand terug naar strandpaviljoen De Sport (richting Katwijk).