Parcours

Zwemmen

In zee zwem je parallel aan het strand tussen twee boeien die op een afstand van 500 meter liggen. Doe je mee aan de hele afstand dan leg je dit twee keer af. Je loopt dan na je eerste zwemactie over het strand terug naar de eerste boei om voor de tweede keer de 500 meter af te leggen. Mocht de stroming het toelaten en er heen en weer gezwommen kunnen worden, dan verkleinen wij de afstand tussen de boeien naar 250 meter. De halve afstand zwemt één keer heen en weer en de hele afstand twee keer. Je komt dan aan de zijde van de eerste boei ook weer het water uit. Of deze variant gezwommen zal worden, zal bij de instructie aangegeven worden.

Lopen (ook Duintrailloop)

Nadat je uit het water bent gekomen, loop je naar de wisselzone ter hoogte van het strandpaviljoen Sport. Daar kun je je omkleden voor het loopparcours of je estafettemaatje aantikken. Vervolgens loop je over het strand richting Scheveningen en pak je het paardenpad het duin op. Via het paardenpad (rul zand) kom je in het mooie duingebied en vervolg je het paardenpad totdat je bij een kruispunt met drankpost komt. Vanaf de drankpost in de duinen, vervolg je de route rond het meer (schelpenpad).

Halve afstand (5 km) = 1 ronde om het meer
Hele afstand (10 km) = 3 ronden om het meer

De weg naar de finish is omgekeerd aan die vanaf het wisselpunt: via het paardenpad, het strand terug naar strandpaviljoen De Sport (richting Katwijk).

De daadwerkelijke loopafstanden wijken af van de aangeveven 5 km en 10 km.

Hardloopvereniging Tri-Team

Dit evenement wordt georganiseerd door de hardloopvereniging Tri-Team uit Wassenaar. Wij organiseren trainingen op alle niveau's zowel op de weg als trail. Om kennis te maken loop je drie maanden zonder verplichtingen mee. Wij trainen op dinsdag en donderdag.

www.tri-team.nl 

Informatie 

W.Z.K. Tri-team
Gen. Winkelmanlaan 2
2243 AZ Wassenaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto's

De foto's op deze website zijn gemaakt door Erik van Leeuwen.

→ erki.zenfolio.com