Deelnemersinfo

Deelnemersinformatie Zwemloop Wassenaar 2021

De Zwemloop Wassenaar op zondag 29 augustus 2021 gaat door! De Gemeente Wassenaar heeft in overleg met Veiligheidsregio Haaglanden en op basis van de landelijke COVID-19 maatregelen een vergunning afgegeven. Ook Staatsbosbeheer en Dunea staat het gebruik van hun gebied weer toe.

Het weer lijkt rustig te zijn met weinig neerslag en wind. Zowel de luchttemperatuur als de zeewatertemperatuur zijn iets koeler dan gebruikelijk, zo rond de 19 graden. Mooi weer om een goede prestatie neer te zetten!

LET OP! Naast de gebruikelijke onderwerpen speciale aandacht voor de Corona-maatregelen en de afsluiting van de N44.

Corona-maatregelen

Dit jaar zijn er specifieke Corona-maatregelen van kracht. Deze zijn onderdeel van de vergunning en natuurlijk ook voor ieders veiligheid! Kunt, of wilt u niet aan onderstaande regels voldoen, dan kunt u helaas niet deelnemen. Hieronder de belangrijkste maatregelen:

  1. Deelnemers en vrijwilligers moeten aantonen dat zijn gevaccineerd, negatief getest of hersteld zijn COVID-19. Wij kunnen de QR-code uitlezen, maar een papieren bewijs van vaccinatie of test is ook toegestaan. Neem dit bewijs dus mee en toon het bij registratie in ‘de tent’ achter Strandpaviljoen Sport. Een ‘toegelaten’ deelnemer is herkenbaar aan een Tyvek polsbandje. Een vrijwilliger aan een fluorkleurig Zwemloop-shirt met de tekst ‘crew’ of ‘official’.
  2. Vanaf registratie (toelating) zijn deelnemers en vrijwilligers onderling niet verplicht om altijd de 1,5 meter afstand te houden. Zo kunnen we tijdens de race het startvak en de wisselzone zonder beperkingen gebruiken. Waar het wel kan buiten de race, vragen we nog wel om de 1,5 meter te respecteren. De omkleedtent en de buitendouche naast de Wassenaarse Reddingsbrigade is wel gewoon beschikbaar voor deelnemers.
  3. Als het weer het toelaat vragen we deelnemers na registratie en e.v.t. neerzetten van de sporttas, zo veel mogelijk buiten te verblijven tot aan de race. De briefing zal dan ook buiten zijn in het start-finish-gebied. Een ‘zeebries’ is de beste ventilatie ter voorkoming van verspreiding van het virus! Bij regen kunnen geregistreerde deelnemers binnen schuilen.
  4. Het uitdrukkelijke verzoek van de gemeente Wassenaar is om een ‘publieksarm’ evenement te organiseren. We vragen deelnemers dan ook om zo mogelijk alleen of met beperkt publiek naar Wassenaar te komen. Neemt u wel supporters mee, houdt er dan rekening mee dat het strandpaviljoen, het start-finish-gebied en de wisselzone publieksvrije zones zijn (alleen deelnemers en crew). De toeschouwers kunnen zich verder op het hele strand en loopparcours bevinden mits ze 1,5 meter onderling en 1,5 meter tot de deelnemers bewaren. Onze crew ziet hierop toe. NB. Zeker bij regen is belangrijk te beseffen dat uw toeschouwers niet in Strandpaviljoen Sport kunnen schuilen bij de deelnemers i.v.m. maximale capaciteit van de binnenruimte én om ongewenste vermenging van personen mét en zonder Coronabewijs te voorkomen.
  5. De gebruikelijke BBQ na afloop kunnen we met de huidige maatregelen helaas niet organiseren. Wel is het horeca-gedeelte van Strandpaviljoen Sport open. U kunt op eigen gelegenheid een hapje/drankje doen en dient daarvoor rechtstreeks bij Strandpaviljoen Sport (070-5114076) te reserveren.

Programma

14:30 uur Aanmelden (tot een half uur voor start van de afstand)
15:30 uur Briefing voor beide afstanden à bij voorkeur buiten
16:00 uur Start hele afstand
16:45 uur Start halve afstand
17:45 uur Sluiting kleedgelegenheid (tent)
18:00 uur Prijsuitreiking
18:30 uur Eventueel op eigen gelegenheid eten bij Strandpaviljoen Sport (reserveren)

Afsluiting N44

De N44 is komend weekend in beide richtingen afgesloten vanaf de N14 tot aan de A44. De openbare verlichting langs de weg is toe aan een onderhoudsbeurt. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een half uur, meldt Rijkswaterstaat.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N14, A12 en A4. Verkeer vanuit Den Haag richting Amsterdam, Leiden of Katwijk kan het beste eerst de N14 of de A12 volgen en daarna de A4. Verkeer vanuit Amsterdam richting Wassenaar moet de A4 blijven volgen tot aan afrit Hoogmade en wordt omgeleid via de Willem de Zwijgerlaan, de N206 en de N441. Verkeer vanuit Den Haag richting Wassenaar wordt omgeleid via de Wittenburgerweg.

De werkzaamheden zijn vrijdag om 21.00 uur begonnen en duren tot komende maandag 05.00 uur.

Zie: N44 hele weekend dicht voor onderhoud – Omroep West en www.vananaarbeter.nl.

Adres

Strandpaviljoen Sport
Wassenaarseslag 29
2242 PG  Wassenaar
www.strandpaviljoen-sport.nl

Parkeren

U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de rechterzijde “De Kuil” of verderop aan de linkerzijde vlakbij het strand “Zeelust”. Het parkeren kost op beide parkeerplaatsen EUR 5,00 ongeacht de duur van het parkeren. Mocht het een stranddag worden dan bestaat de kans dat de parkeerplaatsen vol zijn. Kom in dat geval ruim op tijd. Lopen (wandelen) vanaf Wassenaar naar het strand duurt 45 minuten.

Aanmelden

Het aanmelden is bij Strandpaviljoen Sport aan de linkerzijde op het strand. Loop vanaf de rotonde bij de Wassenaarseslag omlaag langs de diverse kiosken. Eenmaal beneden met het gezicht naar de zee, kies links. Daar treft u eerst de Wassenaarse Reddingsbrigade (blauw gebouw), dan de groende omkleedtent en dan Strandpaviljoen Sport. Loop buitenom (over het strand) voorbij het restaurant van Strandpaviljoen Sport naar de ‘feesttent’ van Paviljoen Sport. Hier is de registratie van de Zwemloop. Let op: alleen deelnemers mogen naar binnen via de gemarkeerde ingang. Publiek blijft buiten.

Daar krijgt u uw startnummer op uw linker onderarm vermeld. Ook krijgt u de badmuts en het aandenken aan het evenement. Doet u mee als duo, dan graag tegelijkertijd aanmelden.

Voor wijzigingen of na-inschrijven is een aparte balie ingericht.

Noodnummers

Bij de inschrijving hebben wij een noodnummer gevraagd. Mocht dit gewijzigd zijn, geef dat dan door bij aanmelding. Dit nummer zal gebeld worden mocht er onverhoopt iets met u aan de hand zijn. Mocht op de dag van de zwemloop door u of uw thuisfront contact met ons noodzakelijk zijn, dan zijn wij bereikbaar via het mobiele nummer [wordt per e-mail bekend gemaakt] (alleen noodgevallen).

Kleedgelegenheid

Er is een tent geplaatst tussen het gebouw van de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) en Strandpaviljoen Sport. U kunt zich hier omkleden. Deze tent wordt niet bewaakt! De tent wordt om circa 17:45 uur weer afgebroken. Er is douchegelegenheid (koud water buitendouche).

Briefing

De briefing waarin de spelregels en zaken m.b.t. veiligheid doorgenomen worden, is om 15:30 uur in principe buiten in het start-finish-gebied.

Veiligheid

Het volledige parcours voor zowel zwemmen als lopen wordt door medewerkers van de Wassenaarse Reddingsbrigade in de gaten gehouden. Zijn verlenen EHBO en kunnen opschalen wanneer nodig.

Het zwemmen met een wetsuit is toegestaan maar niet per se nodig qua temperatuur (watertemperatuur heden ca. 19°C). Het zwemmen met de badmuts is verplicht. Deze zal u bij aanmelding overhandigd worden. Met de badmuts bent u goed zichtbaar in zee voor de hulpverleners. Indien u onverhoopt toch in moeilijkheden komt, steekt u een arm in de lucht en een van de hulpverleners zal naar u toe komen. Uiteraard is deelname voor eigen risico en is de organisatie niet aansprakelijk voor schade / letsel etc.

Mocht u halverwege uit de wedstrijd willen stappen (zwemmen of lopen), meld u zich dan af bij het wisselpunt. Met name bij het zwemonderdeel kan dit grote gevolgen hebben. Mochten wij iemand missen na het zwemmen die bijvoorbeeld niet via het wisselpunt is gaan lopen of gewoon weggegaan is, zal er een zoekactie door de reddingsbrigade gestart worden.

Badmuts

De badmuts moet na het zwemonderdeel weer ingeleverd worden. Hiervoor staan manden gereed in de wisselzone.

Parcours

De solo- en duo-deelnemers starten tegelijkertijd met het zwemonderdeel. Na het zwemmen kunnen de solodeelnemers zich omkleden voor het looponderdeel. Hiervoor kunnen zij voorafgaand aan de wedstrijd hun spullen in het wisselgebied klaarleggen. Er is toezicht bij het wisselgebied. De duo’s dienen na het zwemmen in de wisselzone hun “loopmaatje” aan te tikken die vervolgens direct kan starten met het looponderdeel.

Het loopparcours staat aangegeven met bordjes “Wassenaarse Zwemloop”. Ook staan op meerdere plaatsen vrijwilligers die u de weg wijzen. De deelnemers van de hele afstand lopen het “rondje” in de duinen drie keer, de deelnemers van de halve afstand één keer. Na de duinen keert u terug naar het strand en finisht u bij de finishboog bij het Strandpaviljoen Sport.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt handmatig uitgevoerd. Bij de finish wordt uw finishtijd direct vastgelegd. Vervolgens wordt u opgevangen door een van de vrijwilligers om uw startnummer bij de finishtijd te plaatsen. Mocht u met meerdere tegelijk over de finish komen, zorg dat u in dezelfde volgorde door de fuik (de registratie) gaat. Wij willen dit zorgvuldig doen en vragen u het finishgebied niet te verlaten voordat u de bevestiging krijgt dat de registratie goed is gegaan.

Prijsuitreiking

Om 18:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er zijn prijzen voor de eerste drie dames en heren voor zowel de hele als de halve afstand. Ook zijn er prijzen voor de eerste drie duo-koppels op beide afstanden.

Reglement

Zie link voor een beschrijving van het reglement van het evenement.

Tot slot

Wij wensen u veel succes met de laatste voorbereidingen en veel plezier tijdens het evenement!

 

Namens de organisatie,

Joost, Dimitri, Niels, Tineke en Bas